De Huarache van Nike. Wie kent ze niet? Je hoeft geen sneaker fan te zijn om De Nike Huarache te kennen. Als je namelijk een beetje de trends hebt gevolgd spot je de Huarache erg vaak. Deze tijdloze collectie spot je dan ook onder de leukste outfits. Dit vrij extreme silhouette van Nike is al op de markt sinds begin jaren ’90 en heeft in die tijd een hele groep een enthousiastelingen mee gekregen die zweren bij deze heerlijke schoen.


Deze schoen is een hardloopschoen die beschikt over innovatieve technologieën, waaronder de ‘Huarache Fit’. De schoen werd voor het eerst uitgebracht in 1991 en werd geïnspireerd door oude inheemse Amerikaanse sandalen genaamd Huarache. Stretch grip neopreen en Spandex maken de schoen bijna aan de voet. De look van de Nike Air Huarache is heel eenvoudig en de enige Nike-branding wordt getoond met letters op de hiel.

Deze sneaker heeft eind 2014 een super comeback gemaakt, en is sindsdien bij elke release overal binnen een paar dagen uitverkocht. Dat zegt eigenlijk al genoeg over de populairiteit van deze sneaker. De combinatie van de leren upper en mesh toebox en details geven een duurzame sneaker die je overal mee kan dragen! Ook mannen en vrouwen dragen dit model. Dit model is er dan ook in alle kleuren. Zo is er voor iedereen wel een paar.

We zien wel vaker dat een trend van vroeger weer helemaal terug komt. Dat kunnen we van deze sneaker dan ook absoluut zeggen. Ik persoonlijk vind het altijd leuk om te zien dat iedereen het weer totaal anders draagt. Ook zie je ze dus in verschillende kleuren, waardoor je niet elke keer hetzelfde model voorbij ziet komen. Als jullie mij een beetje kennen dan weten jullie dat ik hier van hou. Ik vind het namelijk niks aan om iets terug te zien waar iedereen mee loopt. Met zo’n populaire sneaker vind ik het dus extra leuk dat iedereen weer een ander soort draagt. Dit is iets wat Nike slim heeft gedaan. Veel kleuren en variaties erin gooien.

In zwart, grijs of wit ogen ze stoer, komt waarschijnlijk door dat grove design, met die brede hiel en dat kooi-achtige gevoel. Voeg wat kleur toe, roze en groen of rood en blauw, en ze zijn vriendelijker. De keus is aan jou om te kiezen voor een elegante, sportieve of rauwere straat-look. De Huarache kan het allemaal hebben. Aan jou de keus. Duik in de sale voor een goedkope, ren naar de winkel voor de nieuwste, zodat je er tiptop bij loopt. Waarom zou je zo’n populaire schoen dan niet helemaal finetunen, moeten ze bij Nike gedacht hebben. En dat deden ze dan ook. Het is zelfs mogelijk je kids aan te kleden met de Huarache. Kunnen ze nog niet lopen? Geen probleem, baby-maten zijn er ook. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

De afbeeldingen die ik in deze blog heb toegevoegd zijn mijn favorieten en hoe ik het het mooiste vind. Heb jij ze al in huis? Let me know welk model jij hebt en hoe jij dit altijd combineert!

Vaker blogs over sneaker/shoes? Let me know!

Love,
Tessa Leffring

Categorieën: Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.