Wat is het jaar weer voorbij gevlogen.. en wat was me dit een jaar! Ik kan dan ook wel zeggen dat dit niet mijn allerbeste jaar is geweest. Vanaf nu ga ik wat persoonlijke blogs uploaden. Zo ga ik jullie nu meer vertellen over hoogte en diepte punten het afgelopen jaar. Ook deze blog zal heel persoonlijk worden dus ik hoop dat jullie me hierdoor beter leren kennen en laat het vooral weten als ik vaker persoonlijke dingen moet gaan delen!


2018 begon voor mij als een mooi jaar. Veel samenwerkingen, goed in me vel en ik voelde me fit. Eigenlijk was er niet echt iets slecht op het begin van het jaar. Het begin van het jaar liep ik stage in Groningen bij de Costes. Ik heb met ontzettend veel plezier hier stage gelopen. Het waren alleen wel lange en pittige dagen. Elke dag half 8 vanuit huis en s’avonds om half 8 was ik ook weer thuis en dan moest ik nog koken. En na zo’n lange dag was ik eigenlijk altijd best wel moe om dan ook nog iets te doen met vrienden of iets anders.


Eind april was t zover. Mijn aller eerste event wat ik zelf had georganiseerd. Ik heb hier heel veel tijd in gestoken. Samen met mijn zus Myrthe heb ik dit kunnen realiseren. Zij heeft namelijk samen met een vriendin een eigen zaak geopend genaamd YourBestFriend. Ik wou graag nieuwe upcoming bloggers helpen met het groeien in hun Instagram. Het was ontzettend gezellig en na de tijd kon ik alle bloggers een goed gevulde goodiebag meegeven.Begin mei was het het einde van mijn stage in Groningen. Dit voelde heel dubbel. Ik heb het namelijk zo ontzettend leuk gehad en vond het moeilijk om er weg te gaan, maar aan de andere kant had ik wel wat meer vrije tijd weer, en hoefde ik niet elke dag op en neer meer naar Groningen. Ik merkte door deze drukke dagen dat mijn relatie toen niet heel top was. Ik was blij dat ik nu hier ook weer meer tijd in kon steken, hoe gek het ook klinkt. Ik was toch altijd vrij moe om nog iets te doen, en dit werkte niet goed in de relatie.

Verder de maand mei in genoot ik echt ontzettend van de tijd die ik weer kon steken in mijn vrienden, familie en relatie. Ik was jarig 18 mei, en dit heb ik uitgebreid gevierd met alle mensen die me lief zijn.

Eind mei wou ik graag mijn eigen webshop opstarten. Ik heb dit ooit eerder gedaan maar toen wist ik niet zo goed hoe ik het moest oppakken. Ik kon nooit een groothandel vinden voor mooie spullen die ik dan kon inkopen om te verkopen. Nu had ik dit goed uitgezocht en wou ik een frisse start hierin maken. Ik had genoeg klussen binnen gesleept met mijn Instagram en blog waardoor ik kon investeren in alles. Ik vond dit alleen wel heel eng om te doen. Het is veel geld en je moet dan maar hopen dat je het gaat terug verdienen.28 mei was het ook al zover. Mijn webshop stond online! Ik ben dan ook echt iemand, dat als ik iets wil, dan wil ik het ook zo snel mogelijk voor elkaar hebben. Ik ben de eerste collectie meteen gaan shooten en ik voelde me zo trots! Ik heb van te voren een oproep gedaan of iemand een leuke naam wist. Dit vond ik zelf namelijk heel moeilijk, maar ik wou heel graag een pakkende naam. Dit is uiteindelijk OHSOPRETTY geworden. Ik vond dit zo leuk! En nog steeds ben ik er trots op.In de maand juni begon ik steeds meer op te trekken met Felicia. Dit was al 2 jaar een klasgenootje van me maar eigenlijk gingen we nooit met elkaar om. We zitten op school toch altijd in een groepje en daardoor heb ik haar nooit echt leren kennen. We merkten al vrij snel dat we toch wel heel goed klikte. We moesten deze tijd al op zoek naar een stage voor na de zomervakantie. Het leek ons leuk om samen op een stage te gaan dus we gingen ook samen op zoek naar 1.
En toen kwam de 1 van de moeilijkste periodes in mijn leven. Begin juni maakte Leroy een einde aan onze relatie. Dit is iets wat ik niet echt aan had zien komen omdat het eigenlijk altijd wel heel goed ging tussen ons. Achteraf gezien kon ik het vanuit veel signalen wel merken maar dit heb ik toen op het moment zelf nooit gemerkt. De tijd dat ik in Groningen stage liep wist ik het wel maar ik had niet het idee toen dat dit zo erg was voor meteen een relatiebreuk. Ik heb zoveel pijn gevoeld op dat moment en ik heb vaak tegen mijn mama, Mijke en Felicia gezegd dat ik niet goed wist wat ik met mezelf aan moest. Ik weet dat dit heel heftig klinkt, want ik wou echt niet een eind eraan maken maar ik voelde me echt zo slecht en ik wist niet goed wat ik moest met mezelf.

In deze tijd heb ik echt heel veel steun gehad aan Felicia. Ook natuurlijk aan Mijke en m’n mama waar ik vaak was maar ik ben door dit ontzettend close met haar geworden en ik ben haar hier zo ontzettend dankbaar voor. Het is eigenlijk heel gek dat je door zoiets heel close met iemand kan worden maar goed, ik ben hier alleen maar blij mee.

Ik heb in deze tijd het vloggen naast me neergelegd. Maar ook ben ik niet meer actief geweest op Instagram. Ik trok het echt niet om veel hierop te zitten. En jezelf filmen terwijl je je zo slecht voelt.. nee bedankt. Ik heb ontzettend veel afleiding gezocht en ik was eigenlijk nooit thuis. Ik had namelijk zomervakantie en ik hoefde niet heel veel te werken. Dit deed me goed, als ik de deur uit was dan voelde ik toch iets minder pijn. Na een tijdje besefte ik ook dat dit niet goed was, hele tijd je huis uit vluchten…


GEPLAATSE INSTASTORY


Eind juni kreeg ik een nieuwe baan. Er opende een Costes in mijn eigen stad Leeuwarden. Na mijn stage in Groningen werd me deze baan aangeboden, want ze wisten hoe leuk ik het hier had. Ik moest hierdoor wel mijn vaste baan bij Top Merk Schoenen opzeggen. Dit was best een enge beslissing, want ga je voor het vaste en de zekerheid of ga je voor iets waar je hart ligt en waar je ontzettend veel plezier in hebt. Ik heb het toch gedaan en begin juli werd de winkel geopend. Het was heel dubbel omdat ik heel blij was maar ook leerde mijn nieuwe collega’s me kennen op een verkeerd moment. Ik heb ook hier vaak achter de schermen moeten huilen. Maar wat een lieve meiden allemaal! Stuk voor stuk heb ik hier ook veel steun aan gehad.

Ik zag dit ook als een nieuwe start, een nieuw begin van een nieuw hoofdstuk. Het was nu tijd voor mezelf. Focussen op mezelf en mijn toekomst. Ik heb helemaal geen man nodig in m’n leven dacht ik.

Door mijn vriendschap met Felicia heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen. Felic is 5 jaar jonger dan mij dus die kent hele andere mensen weer. Maar dit vond ik alleen maar leuk en dat leeftijdsverschil merk je bij ons 2 echt niet!

Eind juli ben ik weer begonnen met vloggen. Omdat ik toch heel veel leuke dingen deed wou ik dit weer graag met jullie delen. Wel heb ik in de eerste vlog een hele kwetsbare kant ook laten zien, namelijk dat ik moest huilen. Dit is iets wat ik niet snel doe voor de camera, maar ik vond het ook een beetje raar overkomen dat ik veel leuke dingen deelde maar ik me ondertussen nog helemaal niet goed voelde. Ook hierop heb ik vele lieve berichtjes gekregen van jullie! De DM’S dat jullie mijn vlogs miste deden me goed, maar sws heb ik ook veel steun aan jullie gehad omdat ik zovaak de vraag kreeg hoe het met me ging.
Het is toch lastig wanneer je je hele leven deelt met je volgers om dan de minder leuke dingen niet te delen.

Het einde van de zomervakantie was in zicht. Ik ben in de laatste week van de vakantie (begin september) nog een dagje naar New Castle geweest met Mijke. Hier hebben we natuurlijk super veel lol gehad. Het was een hele leuke stad, maar ook genoeg voor 1 dag. We hebben lekker gegeten en gewinkeld, en dit was ook goed genoeg.Daarna begon het ‘echte leven’ weer en moesten Felicia en ik beginnen met onze stage. Hier lopen we tot op heden nog steeds stage. We moeten hier ma, di, woe, en vrijdag stage lopen. Je zou denken dat je snel gaat botsen als je zoveel met iemand bent, maar dit is bij ons totaal niet het geval. We zien elkaar zelfs nog vaak als we vrij zijn van stage haha. Maar dit komt ook gewoon omdat we beide altijd heel eerlijk zijn in alles.

Ondertussen verder het jaar in ben ik weer bezig met mijn Instagram, webshop en alle andere dingen in mijn leven. Ik heb weer leuke samenwerkingen en ik ben alleen maar trots op alles wat ik heb bereikt. Nieuwe bedrijven die willen samenwerken als NA-KD, Coolblue en nog veel meer om op te noemen, maar ook mijn eigen webshop loopt goed. Maar ik steek hier ook veel tijd in.

Ik merk dat ik weer gelukkig ben en heel dankbaar voor alle lieve mensen om me heen. En hoe stom het ook klinkt, op het moment toen ik me weer happy voelde kreeg ik ook weer de ‘mannelijke aandacht’ haha. Maar hier moest ik niks van weten, want dit is niet wat ik wou. Ik wou even niemand in mijn leven want ik was gelukkig en ik wou me echt even op mezelf focussen. En het afspreken kan geen kwaad maar ik wou verder niks qua relaties. Wat jullie niet weten is dat ik al veel relaties heb gehad en het feit dat dit elke keer stuk liep, daar was ik zo klaar mee. Ik had in mijn hoofd de volgende relatie die ik ga hebben, gaat de laatste worden. Ik ben echt iemand van de oude stempel en ik wil juist iets opbouwen met iemand en lang met iemand samen zijn.Maar toen.. je staat er niet voor open en dan komt het op je pad. Ik had heel leuk app contact met iemand. Ik ging er eigenlijk niet vanuit dat het iets ging worden o.i.d. maar toch ging ik daten. Het klikte op app al zo erg en hier schrok ik eigenlijk ook weer van. Want ik had zo in mijn hoofd dat ik even alleen wou zijn, maarja als iets zo klinkt, waarom zou je dat dan laten lopen? Wel vond ik het heel eng om weer iemand toe te laten in mijn leven omdat ik gewoon echt niet weer gekwetst wil worden.. Ook vond ik erg moeilijk wat mensen wel niet van me zouden denken, is ze nu alweer aan het daten? Heeft ze straks alweer een nieuwe vriend? Nee ik koos ervoor zeker dat mijn relaties elke keer stuk liepen.

Toch wou ik het een kans geven omdat het dus zo goed klikte. Ik had een eerste date.. OMG ik was zo zenuwachtig. Ik wist niet hoe ik mezelf moest gedragen en had zolang niet een date gehad. Plus ik ben iemand die soms zo niet sociaal is. Ik kies daar niet zelf voor maar ik kan dan zo dichtklappen en dan weet ik echt niet wat ik moet zeggen.. Maar oke, lets do it!

Eind van deze eerste date voelde ik me net een klein meiske die niet meer kon stoppen met lachen. Het was zo ontzettend leuk en gezellig. Oke, dan toch nog maar een keer daten. Want nogmaal als iets zo goed voelt, waarom zou je dat dan tegen houden.. Zo date na date en elke keer voelde het beter en leuker. Wel hebben we heel rustig aan gedaan qua het daten omdat ik dit echt wou!


November. Ik heb een nieuwe tattoo laten zetten. Dit is iets wat ik al heel lang wou. Ik heb al 2 andere tattoo’s maar ik wou graag nog 1 erbij op mijn arm. Mijn andere zijn namelijk niet echt zichtbaar dus veel mensen weten dit niet eens. Ik vond al maanden een oogje ontzettend mooi en ik had nu zoiets van, ik ga het nu ook doen. Het oogje zie ik ook echt als iets van dat ik de nare periode achter me heb gelaten en dat ik me nu sterker dan ooit voel en dat ik nu een Third eye heb. De mening van anderen interesseert me sowieso nooit echt maar nu heb ik dit nog meer. Ik ben wie ik ben en ik doe wat MIJ gelukkig maakt.In december was ik nog steeds aan het daten. En eind december is de ‘stempel’ erop gezet. Yesss i got a new boyfriend. En ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in mijn leven. Ik ben nog nooit zo zeker geweest met iemand over de toekomst en ik voel me zo gewaardeerd & geliefd in deze relatie. Tuurlijk is alles nog pril. Maar ik geniet van het nu, en ik trek me niks aan wat anderen van me denken. Want ik ben gelukkig. En daar gaat het om. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de toekomst en alle leuke dingen die me nu tegemoet gaan komen.


Om 2018 goed af te sluiten heb ik samen met Felicia oud en nieuw in Londen gevierd. Hier waren we de hele dag en in de avond hebben we samen de vuurwerk show bekeken bij de Londen Eye. We waren ontzettend moe, maar het was super leuk om deze trip te maken. Om 00:00 was het happy new year moment, en op dit moment heb ik Felic een dikke knuffel gegeven en toen voelde ik toch even een brok in me keel. What a year! Maar ook het besef hoe gelukkig ik nu ben. Het is zo vreemd eigenlijk hoe je leven zo snel kan veranderen. Als ik terug kijk naar het begin van het jaar en nu, dan is dit heel anders. Maar alles gebeurt om een reden en ik voel me gelukkiger en sterker dan ooit. En daar gaat het om.

Much love!
Tessa

Categorieën: Personal

2 reacties

Lisanne · 28 januari 2019 op 14:27

Wat fijn dat je je weer goed voelt! En je boyfriend: ontzettend lief! You go girl. X!

    Tessa Leffring · 28 januari 2019 op 18:17

    Hihi lief moppie! Dikke knuff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.