Hier zijn we weer! Met onze 2e blog. We hopen dat jullie een fijn weekend hebben gehad. Wij wel, en daar vertellen we jullie graag meer over. Afgelopen zondag hadden we op de planning staan om de bollenvelden met tulpen op te zoeken tussen Lemmer en Emmeloord. We besloten om lekker vroeg van huis te gaan zodat we lekker de hele dag de tijd hadden en we ons niet hoefden haastten.

Toen we uit Leeuwarden vertrokken kwam het zonnetje al lekker door. Bij Emmeloord gingen we de snelweg af, en toen reden we eigenlijk maar wat. We hadden geen idee waar we heen moesten, en dit ook niet echt opgezocht. Nadat we de snelweg af waren kwamen we na ongeveer 15 minuten het eerste bloemenveld tegen. Heel enthousiast keerden we de auto en reden we terug hierheen. We zagen dat dit echt bij de boerderij hoorde. We vonden het eigenlijk heel raar om zomaar dit veld op te gaan lopen.


Toen we hier stil stonden, stond er ook een man stil in de auto. Tessa liep naar de man toe om te vragen of hij wist waar we echt tulpenvelden konden vinden. Hij gaf ons aan dat we een stukje terug moesten rijden en dat je dan op een tulpen route terecht kwam. We reden dus echt al op de goede weg!

Toen we terugreden kwamen we het eerste bordje tegen van de tulpenroute die ons de weg erna wees. Dit was echt heel leuk! We kwamen al snel de eersten bloemenvelden tegen. Eerst heel veel roze. Wat Tessa heel leuk vond, omdat ze ook nog een roze jurkje moest shooten!


Even later reden we weer weg en zagen een paar honderd meter verderop een nog groter veld met mooie gele tulpen. Yannick had een gele hoodie aan en vond het mooi om daar een foto te shooten. We liepen verder het veld in en zagen nog meer mooie kleuren en soorten tulpen. Het was een mooi gezicht en er kwam veel publiek op af. De tulpenroute was in de buurt van Espel, en we hebben het even onderzocht voor jullie, zodat jullie hier in 1 keer naar toe kunnen rijden. Zonder dat je er zomaar naar op zoek gaat zoals ons! Klik hier om naar de Instagram te gaan van deze tulpen route.


Dit was niet het enige wat we op de planning hadden staan. We vervolgden onze weg naar Soest. Aan de rand van Soest staat een boerderij die open is voor publiek. Hier kan je lammetjes zien die net geboren zijn. Ook mag je de stal in om de lammetjes te aaien. Dit was iets wat Tessa al heel lang wou doen en zo gezegd zo gedaan! Het was mooi om te zien hoe tam ze waren en ze gewoon op je af kwamen lopen. Hier kwamen vooral veel gezinnen/kinderen op af. Maar dit weerhield Tessa er niet van om ook tussen de lammetjes te stappen. Naast dat je met lammetjes kunt knuffelen kun je ook veel andere dieren zien en aanraken zoals kuikentjes, konijnen en kippen.


Hierna zijn we richting Amsterdam gereden om wat foto’s te shooten tegenover het Amstel Hotel en bij de Nieuwe Spiegelstraat (het bruggetje van de Keizersgracht). Op deze plek kun je vanuit vele hoeken leuke foto’s maken.


Hierna zouden we eten bij een Grieks restaurant genaamd Meat en Greek. Helaas werd deze reservering gecanceld dus we besloten om weer lekker naar Leeuwarden terug te rijden. Onderweg terug hadden we het over de heerlijke dag die we hadden. We gaan gauw weer met z’n tweeën op pad om leuke dingen te doen.

Hebben jullie al eens zo’n tulpenroute gedaan of lammetjes opgezocht? Zie hieronder nog wat foto’s.

XO Tessa & Yannick

Categorieën: Hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.